YOURI SPRENKELS

Muziek is voor Youri altijd al zijn passie geweest,
Als 3 jarige jongen stond hij al met een microfoon in de hand nummers van André Hazes en Jan Smit mee te zingen!Toen hij 13 was is hij begonnen met op feestjes te draaien.

Later is hij op zangles gegaan bij Margot Roeken, en met het draaien op feestjes werd hij af en toe ook gevraagd om wat te zingen tussen het muziek draaien door. Daarna werd hij ook gevraagd voor meer optredens zoals bij Havenfeesten, Mega Hollands Party en andere evenementen. Hij wilde al een hele tijd heel graag zijn eigen single en op zijn 18e verjaardag komt zijn éérste single uit ‘ ik moet me laten gaan ‘ met top productie van Manfred Jongenelis. Het nummer ‘ ik moet me laten gaan ‘ is nu nog steeds een succes op de radio stations en in de café’s. Een jaar later brengt hij zijn 2e single uit ‘ ga toch met me mee ‘ een zomers gecoverd nummer van ‘Summerlove – Remember’. Nu 2018 was het tijd voor een heel ander genre Nederlandstalige muziek, een vrolijke foxtrot die in maart uitkwam ‘ toen ik jou zag’. Dat was helemaal in zijn straatje en besloot erop door te gaan. 12 oktober kwam zijn laatste nieuwe single uit ‘ één blik van jou ‘! Allemaal heerlijke dansbare nummers en ze worden overal meegezongen!

2019 komt Youri in contact met Frank Verkooyen en dat is het begin van een mooie samenwerking. Er is tussen beiden meteen een goede klik en Youri vind zijn weg naar THE BOOM STUDIO in Breda.
Februari 2019 verschijnt inmiddels zijn 5e single ‘Gewoon weer opnieuw’ een cover van Jaman maar deze keer in een nieuwe up-tempo versie! De single word veel gedraaid en binnen no time staat heel de tent op z’n kop en loopt iedereen in de polonaise!
Inmiddels zijn er bij Youri ideeën ontstaan om een oud nummertje van de Reach uit te brengen. Een band die vroeger veel optrad hier in zijn geboorteplaats St.Willebrord.

Zijn producer Frank Verkooyen gaat aan de slag en in augustus 2019 is daar de nieuwe versie van ‘Ik zit hier met mijn foto’s’. Een lekker herkenbaar en zomers meezing nummertje voor veel publiek hier uit St.Willebrord en omstreken.
Deze volkszanger met zijn duidelijke zang en mooi warm stemgeluid lanceert vol trots in maart 2020 zijn 7e single. ‘Veel te vaak’ een cover van Alie Bakker geproduceerd door Frank Verkooyen! Een heerlijk up-tempo nummer waarbij je niet stil kunt blijven staan.
Youri Sprenkels een volkszanger waar we nog veel van zullen gaan horen!